Dětský jachting v JK Černá Pošumaví 2022

Jachting dětí v našem klubu provozujeme je od úrovně začátečníků až po reprezentační.  Zatímco mladší děti trénují jen za hezkých podmínek, závodníci se připravují v zahraničí od zimních měsíců. 
V posledním červencovám týdnu r. 2022 se uskutečnilo  13 dětí letního soustředění pro začínající jachtaře, které organizujeme již od roku 2016. Celkem 10 dětí se v průběhu sezóny aktivně zapojilo do závodů pořádaných Českým svazem jachtingu.
Karolína Lojková byla opět zařazena do reprezentačního družstva SpS ČSJ a do B týmu SpS byl nově zařazen také Jakub Lojka. Oba sourozenci v roce 2022 absolvovali 21 resp. 22 závodů po celé Evropě. Konkrétně v zahraničí na Maltě, Slovinsku, Itálii, Dánsku, Polsku, Rakousku a Německu. Mezi nejlepší výsledky patří 1. místo na závodě rakouského poháru a zejména vítězství v kategorii smíšených posádek na ME třídy RS Feva, které se uskutečnilo na domácí vodě na Lipně a zúčastnilo se jejj 82 posádek. Jabub dosáhl nejlepšího výsledku 10. místem na Mistrovství Polska v konkurenci 79 závodníků.  V celkovém pořadí Českého poháru obsadili ve svých kategoriích první resp. druhé místo. Na Mistrovství ČR v teamracingu jsme získali 3. místo a titul po suverénním průběhu závodu utekl jen nešťastnou náhodou. 
Děkujeme za podporu ze strany klubu a hlavně Jihočeského kraje, který nám na činnost dětí pravidelně přispívá, v roce 2022 prostřednictvím programu Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže.